Wat zijn fillers?

Gezichtsvullers, ook wel dermale vullers of weke delen vullers genoemd, zijn cosmetische injectables die worden gebruikt om het volume te herstellen, rimpels te verminderen en gezichtscontouren te verbeteren. Deze filters zijn meestal gemaakt van stoffen zoals hyaluronzuur, calciumhydroxylapatiet of poly-L-melkzuur. Ze worden toegediend via injecties door een gekwalificeerde medische professional, zoals een dermatoloog of een plastisch chirurg.

Het primaire doel van gezichtsvullers is het aanpakken van tekenen van veroudering, waaronder fijne lijntjes, rimpels en volumeverlies in het gezicht. Naarmate mensen ouder worden, verliest hun huid geleidelijk aan elasticiteit en natuurlijk vet, wat resulteert in slappe en uitgeholde gebieden. Dermale vullers kunnen helpen verloren volume aan te vullen en een jeugdiger en verfrist uiterlijk te creëren.

Gemeenschappelijke gebieden van een Filler behandeling

Fillers worden op veel delen van het lichaam gebruikt, maar enkele van de meest voorkomende plaatsen waar fillers worden gebruikt, zijn:

Fronslijnen

Fronslijnen, ook wel fronslijnen of “11” lijnen genoemd, zijn de verticale plooien die ontstaan tussen de wenkbrauwen wanneer een persoon fronst of bepaalde gezichtsuitdrukkingen maakt. Deze lijnen worden meer zichtbaar en prominent naarmate we ouder worden door de herhaalde spierbewegingen in dat gebied, evenals het verlies van huidelasticiteit en collageen.

Om fronsrimpels aan te pakken en een gladder en jeugdiger uiterlijk te krijgen, kiezen mensen vaak voor cosmetische behandelingen met huidvullers. Dermale vullers kunnen de verschijning van fronslijnen helpen verminderen door volume toe te voegen en de huid voller te maken, waardoor de plooien zachter worden en de lijnen minder opvallen.

Kaaklijn fillers

Kaaklijn fillers zijn cosmetische behandelingen waarbij huidvullers worden gebruikt om de kaaklijn te accentueren en te definiëren. De procedure is ontworpen om een meer gebeeldhouwde en evenwichtige uitstraling te creëren door volume en contour toe te voegen aan het onderste deel van het gezicht.

Neus fillers

Neus fillers, ook bekend als niet-chirurgische neuscorrectie of vloeibare neuscorrectie, is een cosmetische procedure waarbij huidvullers worden gebruikt om de neus te verbeteren en opnieuw vorm te geven zonder dat een operatie nodig is. De neus filler behandeling is ontworpen om kleine onvolkomenheden, zoals bultjes, asymmetrie of een hangende punt, aan te pakken en een meer gebalanceerd en esthetisch aangenaam uiterlijk van de neus te creëren.

Traangoot Filler

Traangoot filler is een niet-chirurgische cosmetische behandeling waarbij dermale fillers worden gebruikt om verzonken of uitgeholde gebieden onder de ogen aan te pakken, ook wel bekend als traangoten. De procedure omvat het injecteren van op hyaluronzuur gebaseerde fillers om volume toe te voegen en het gebied onder de ogen glad te maken, waardoor donkere kringen en vermoeid ogende ogen worden verminderd. Traangoot fillers kunnen zorgen voor een verfrist en verjongd uiterlijk met minimale uitvaltijd.

Lipfillers

Lipfillers zijn een populaire niet-chirurgische cosmetische ingreep waarbij injecties op basis van hyaluronzuur worden gebruikt om de lippen te versterken en volume te geven. De behandeling kan volheid, definitie en symmetrie aan de lippen toevoegen, waardoor een voller en jeugdiger uiterlijk ontstaat. Lip fillers bieden natuurlijk ogende resultaten met weinig tot geen uitvaltijd, waardoor ze een handige optie zijn voor mensen die op zoek zijn naar tijdelijke lipverbetering.

Jukbeenderen fillers

Jukbeenderen fillers is een cosmetische procedure waarbij huidvullers worden gebruikt, meestal gemaakt van hyaluronzuur, om de jukbeenderen te versterken en te definiëren. De behandeling voegt volume en contouren toe aan het midden van het gezicht, waardoor een gelift en gebeeldhouwd uiterlijk ontstaat. Jukbeenvuller bieden een niet-chirurgische optie voor het verkrijgen van meer prominente jukbeenderen met minimale uitvaltijd en natuurlijk ogende resultaten.

Kin Fillers

Kin fillers is een cosmetische behandeling waarbij huidvullers, vaak samengesteld uit hyaluronzuur, worden gebruikt om het kingebied te verbeteren en opnieuw vorm te geven. De procedure heeft tot doel volume toe te voegen, verhoudingen te verbeteren en een meer gedefinieerd kinprofiel te creëren. Onze kin filler behandeling biedt een niet-chirurgische optie om een evenwichtige en harmonieuze gezichtsuitdrukking te bereiken met minimale hersteltijd en onmiddellijk resultaat.

Filler Onder Ogen

Oogvuller, ook bekend als traanvochtvuller of fillers onder ogen, is een niet-chirurgische cosmetische ingreep waarbij injecties op basis van hyaluronzuur worden gebruikt om uitgeholde of verzonken gebieden rond de ogen aan te pakken. De behandeling helpt donkere kringen, wallen en vermoeid ogende ogen te verminderen door volume toe te voegen en het gebied onder de ogen glad te strijken. Oogfillers bieden een verjongde en verfriste look met minimale uitvaltijd, waardoor ze een populaire keuze zijn voor mensen die op zoek zijn naar een jeugdiger ooglook.

Hoeveel Kosten Lipfillers

Tijdens het eerste gratis consult, zal de arts samen met jou je wensen bespreken. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van jouw wensen, verwachtingen en gezichtsanatomie. 

Hier een overzicht van de kosten per hoeveelheid. Wij verwelkomen jou voor een vrijblijvend online medisch consult.

  • 1 ml€ 279,79
  • 2 ml€ 540,00
  • 3 ml€ 797,99

Filler Behandeling

Filler behandeling is een niet-chirurgische cosmetische procedure waarbij dermale vullers worden gebruikt, meestal gemaakt van stoffen zoals hyaluronzuur, om verschillende gelaatstrekken te verbeteren en te verjongen. De behandeling kan problemen zoals rimpels, volumeverlies en asymmetrie aanpakken, wat zorgt voor natuurlijk ogende resultaten en een jeugdiger uiterlijk. Fillerbehandelingen zijn een populaire keuze vanwege hun effectiviteit, minimale downtime en de mogelijkheid om gepersonaliseerde verbeteringen te bereiken die zijn afgestemd op individuele esthetische doelen.

Stappen Van Een Fillerbehandeling

Een fillerbehandeling omvat meestal de volgende stappen:

Overleg:

De eerste stap is het plannen van een consult met onze gekwalificeerde medische professional. Tijdens het consult worden de zorgen, doelen en medische geschiedenis van het individu besproken om het meest geschikte type filler en behandelplan te bepalen.

Voorbereiding:

Op de dag van de behandeling wordt het te behandelen gebied gereinigd en kan een verdovende crème of plaatselijke verdoving worden aangebracht om ongemak tijdens de injecties tot een minimum te beperken.

Injectie:

De filler wordt vakkundig in specifieke delen van het gezicht geïnjecteerd om de beoogde problemen aan te pakken. De injector gebruikt nauwkeurige technieken om natuurlijk ogende resultaten en gebalanceerde verbeteringen te garanderen.

Onderzoek:

Tijdens het injectieproces kan de injector pauzeren om de voortgang en symmetrie van de behandeling te beoordelen, en eventuele noodzakelijke aanpassingen te maken om het gewenste resultaat te bereiken.

OnderzoekZorg Na De Behandeling:

Nadat de injecties zijn voltooid, kan het behandelde gebied zachtjes worden gemasseerd om een gelijkmatige verdeling van de filler te garanderen. Het individu krijgt instructies over de zorg na de behandeling, waaronder mogelijk het vermijden van bepaalde activiteiten en producten gedurende een paar dagen.

Resultaten:

De resultaten van de fillerbehandeling zijn doorgaans onmiddellijk zichtbaar, maar er kan aanvankelijk wat zwelling of blauwe plekken optreden die binnen een paar dagen verdwijnen. De volledige effecten van de behandeling zullen duidelijker worden naarmate eventuele tijdelijke bijwerkingen verdwijnen.

Veiligheid en welzijn voorop

Bij Wellness and Prevention hechten we veel waarde aan jouw veiligheid en welzijn. Onze artsen zijn gekwalificeerd en ervaren in het uitvoeren van filler behandelingen. We volgen strikte hygiënische richtlijnen en werken met geavanceerde technieken om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke zorg ontvangt.

Neem contact met ons op

Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken voor een persoonlijk consult. Onze artsen zullen graag met je samenwerken om je schoonheidsdoelen te bereiken en je zelfvertrouwen te vergroten. Bij Wellness and Prevention streven we ernaar om je te laten stralen en er op je best uit te zien.

Veel Gestelde Vragen

Hoe werken fillers?

Fillers werken door een gelachtige substantie, meestal gemaakt van hyaluronzuur of andere biocompatibele materialen, in gerichte delen van het gezicht te injecteren. De filler voegt volume toe, maakt de huid voller en vult rimpels of holle plekken op, wat resulteert in een gladder en jeugdiger uiterlijk. Het geïnjecteerde materiaal trekt water aan en houdt het vast, wat zorgt voor een natuurlijk ogend en langdurig effect terwijl het de collageenproductie stimuleert voor verdere huidverjonging.

Zijn fillers veilig?

Indien toegediend door gekwalificeerde en ervaren medische professionals, worden fillers over het algemeen als veilig beschouwd. Met name fillers op basis van hyaluronzuur hebben een goed veiligheidsprofiel vanwege hun biocompatibiliteit met het lichaam. Ze zijn tijdelijk en kunnen indien nodig worden teruggedraaid, wat een extra veiligheidslaag toevoegt.

Hoe lang blijven fillers zitten?

De duur van de effecten van fillers kan variëren, afhankelijk van het type filler dat wordt gebruikt, het behandelde gebied en individuele factoren. Over het algemeen worden de meeste fillers, met name op hyaluronzuur gebaseerde fillers, als tijdelijk beschouwd en worden ze na verloop van tijd geleidelijk afgebroken.

Wat is het verschil tussen Botox en Filler?

Botox is een neurotoxine dat spieren ontspant en wordt gebruikt om dynamische rimpels te behandelen die worden veroorzaakt door bewegingen van de gezichtsspieren, zoals fronsrimpels en kraaienpootjes. Fillers zijn injecteerbare substanties die volume toevoegen en worden gebruikt om statische rimpels en lijntjes aan te pakken, maar ook om gezichtscontouren in gebieden zoals de wangen en lippen te verbeteren. Beide zijn tijdelijke behandelingen, maar ze richten zich op verschillende verouderingsproblemen en werken op verschillende manieren.

Kunnen fillers worden teruggedraaid?

Ja, in de meeste gevallen kunnen fillers worden teruggedraaid, vooral als ze van hyaluronzuur zijn gemaakt. Hyaluronzuurvullers, het meest gebruikte type vulstoffen, kunnen worden opgelost met behulp van een enzym dat hyaluronidase wordt genoemd.

Welke leeftijd is geschikt om fillers te krijgen?

De juiste leeftijd voor het krijgen van fillers kan variëren, afhankelijk van individuele factoren en de specifieke zorgen die een persoon wil aanpakken. Over het algemeen worden fillers vaker gezocht door personen van achter in de twintig en ouder, maar er is geen strikte leeftijdsgrens voor het gebruik ervan.

Doen fillers pijn?

De mate van ongemak die wordt ervaren tijdens fillerbehandelingen kan van persoon tot persoon verschillen, evenals afhankelijk van het specifieke gebied dat wordt behandeld. Veel mensen melden echter slechts licht ongemak tijdens de procedure.

Heb ik een consult nodig voordat ik fillers krijg?

Ja, het wordt ten zeerste aanbevolen om een consult te hebben met een gekwalificeerde medische professional voordat u fillers krijgt. Het consult dient als een cruciale stap in het proces om ervoor te zorgen dat fillers een geschikte en veilige optie voor u zijn, en om uw esthetische doelen en verwachtingen te bespreken.