Huidtherapie

Soorten huidbehandelingen

Wees lief voor je huid!

Net als het hart, de maag en de hersenen is je huid een orgaan. In feite is het het grootste orgaan in je lichaam, maar het is nog steeds gemakkelijk om de huid als vanzelfsprekend te beschouwen. Tenzij er een probleem is, denk je misschien niet veel aan je huid. Maar de huid heeft een belangrijke taak.

Je huid beschermt je constant. Je huid houdt infecties uit je lichaam en zorgt ervoor dat je niet ziek wordt. Als je voor je huid zorgt, help je je huid zijn werk te doen. En als je vandaag voor je huid zorgt, kun je toekomstige problemen, zoals rimpels en zelfs huidkanker, voorkomen. Goede huidverzorging heeft ook enorme sociale en mentale voordelen. Door er goed uit te zien, maakt het een geweldige eerste indruk op anderen tijdens een interview, een date of zelfs gewoon om nieuwe vrienden te maken. De mentale voordelen kunnen zelfs groter zijn – het houdt je een goed gevoel over jezelf. Niets geeft je meer zelfvertrouwen en een extra sprong in je stap, meer dan te weten dat je er goed uitziet. Een goede huidverzorging, aangezien de huid het meest opvallende deel van iemands lichaam is, is de #1 manier om dat gevoel te krijgen.

Er zijn veel verschillende soorten huidproblemen – cosmetisch en gezondheid en veel soorten oplossingen. We richten ons op huidproblemen/behandelingen voor cosmetische doeleinden. Enkele van de meest voorkomende problemen zijn acnelittekens, ouderdomsvlekken, rimpels en een slappe huid. Enkele van de meest voorkomende huidbehandelingen zijn: laserbehandelingen voor onder andere laserverjonging en laserresurfacing, microdermabrasie, botox (botulinumtoxine), dermale vullers, chemische peelings.

Microdermabrasie

Microdermabrasie werkt om ouderdomsvlekken en lichtere acnelittekens te verwijderen. De procedure is een van de favoriete rimpelbehandelingen omdat het snel wordt uitgevoerd in een kantoor voor gezichtsesthetiek. De arts gebruikt een handinstrument om kleine kristallen op het huidoppervlak te spuiten. De kristallen exfoliëren de huidlagen, terwijl tegelijkertijd zuigkracht wordt gebruikt om de kristallen en dode huidcellen te verwijderen. Er kan meer dan één microdermabrasiebehandeling nodig zijn voor het verwijderen van rimpels en andere huidbehandelingen die het biedt.

Chemische peelings

Chemische peelings, ook wel chemexfoliatie- of dermapeelingbehandelingen genoemd, zijn cosmetische behandelingen die op het gezicht worden uitgevoerd en die doorgaans worden gebruikt als een anti-verouderingsoplossing om de huid te verjongen. Chemische peelings worden gebruikt om huidonregelmatigheden in textuur, zoals fijne lijntjes en kleur, zoals vlekken veroorzaakt door beschadiging door de zon, te corrigeren. Deze peelings hebben verschillende sterktes, gekenmerkt door de verschillende soorten zuren die in de toegepaste chemische oplossing worden gebruikt. Oplossingen met chemische peeling gebruiken drie belangrijke zure ingrediënten om verschillende intensiteitsniveaus te bereiken: alfahydroxyzuur (AHA), trichloorazijnzuur (TCA) en fenol.

Laservernieuwing

Laser skin resurfacing verwijdert de buitenste huidlagen die beschadigd zijn. De laser resurfacing procedure stimuleert de aanmaak van collageen en nieuwe huidcellen in de onderliggende huidlagen. Laser resurfacing wordt nu gebruikt om rimpels en fijne lijntjes in het gezicht en de hals te elimineren of te verminderen.

Laser huidverjonging

Laserbehandeling van de huid is een geavanceerde behandeling voor het verwijderen van rimpels waarbij infrarood licht wordt gebruikt om de huid strakker te maken zonder operatie. Het laserlicht levert warmte aan de lagen onder het huidoppervlak, stimuleert de aanmaak van collageen en laat de huid er strakker uitzien. Veel patiënten beschouwen de procedure als een goed alternatief voor de traditionele facelift, omdat er geen verdoving, geen scalpel en geen uitvaltijd voor nodig is

Acne blauw licht therapie

Acne-blauwlichttherapie werkt door zich te richten op de bacteriën die acne veroorzaken. Matige acne die niet heeft gereageerd op andere gezichtsverzorgingsbehandelingen, kan worden behandeld met deze op licht gebaseerde therapie, die over een periode van enkele weken wordt toegediend. Acne-blauwlichttherapie veroorzaakt zelden bijwerkingen en beschadigt de huid niet.

Intense Pulsed Light (IPL™) is een gezichtsverjongingsbehandeling die kan worden gebruikt om de effecten van beschadiging door de zon, erfelijkheid en veroudering op de gezichtshuid aan te pakken. Huidimperfecties zoals rimpels, ongelijkmatige pigmentatie, sproeten, rosacea, aderen in het gezicht, bruine vlekken en vergrote poriën kunnen worden geëlimineerd of sterk verbeterd met IPL™ Photofacial-behandelingen. Er is geen “downtime” na de procedure — u kunt onmiddellijk terugkeren naar uw normale dagelijkse activiteiten na uw IPL™ Photofacial-behandeling.

warmte

Thermage is een niet-exfoliërende gezichtsverjongingstechniek die is ontworpen om de contouren van het gezicht en de hals strakker te maken en te verbeteren. Deze esthetische verbeteringen worden bereikt met een radiofrequentieapparaat dat over het gezicht wordt gehaald, met de punt in contact met het huidoppervlak. Gecontroleerde radiogolven van het apparaat verwarmen de diepere huidlagen en stimuleren zo de ontwikkeling van nieuw collageen. Het resultaat is een strakkere en vaak gladdere huid. In tegenstelling tot laserbehandelingen kan Thermage alle huidtypes behandelen en is er geen uitvaltijd nodig. De voordelen van de procedure zijn vaak direct duidelijk en langdurig.